12.11.2012

MARIAN TRUȚĂ, LIVIU RADU, DĂNUȚ UNGUREANU


           Marian Truță - „A doua venire
        culegere de povestiri SF, 280 de pagini
        colecția Nautilus, editura Nemira, 2012


Lansarea volumului : sîmbătă 24 octombrie, ora 16.30, standul editurii Nemira, Tîrgul Internațional Gaudeamus, Pavilionul central Romexpo, București.


 „A doua venire“ ne înfățișează o Românie care face și desface jocurile politice din Europa și din lume cu ajutorul alchimiștilor. Avem o altă Românie, în care Biserica Ortodoxă și Vaticanul se opun din răsputeri planului elveţienilor de a porni Mașina lui Dumnezeu, un accelerator de particule gigantic menit săgrăbească a doua venire a lui Iisus pe Pământ.

Patru feţe diferite ale României, patru istorii alternative, în care personajele încearcă să-și construiască o oază de normalitate, în ciuda întâmplărilor pe care sunt nevoite să le trăiască.

În 1989, Ceaușescu a câștigat partida. Suntem în anul 2010, în plină dictaturăcomunistă și asistăm la zbaterile unui obscur scriitor de science fiction. În ciuda inocenţei sale, acesta se face vinovat de „gânduri dușmănoase împotriva orânduirii“.


Undeva în București, prin anii ’80, un radioamator este prins într-o încleștare bizară dintre două tabere: o lume a unui trecut probabil, dar inexistent, și o lume a unui viitor virtual, dar improbabil.
În 1960, Gagarin ratează aterizarea și ajunge pe undeva pe lângă Calafat, într-un sat din Lunca Dunării. Numai că România este regat, URSS nu există, iar harta politică a lumii arată cu totul altfel decât știm.


 
                Liviu Radu - „Armata moliilor”
                roman fantasy, colecția Nautilus
                editura Nemira, 2012


Lansarea volumului : sîmbătă 24 octombrie, ora 16.00, standul editurii Nemira, Tîrgul Internațional Gaudeamus, Pavilionul central Romexpo, București.


 



Dănuţ Ungureanu - „Marilyn pe o curbă închisă”
culegere de povestiri, ediția a doua
colecţia SFFH, editura Tritonic, 2012

Lansarea volumului : sîmbătă 24 octombrie, ora 11.30, standul editurii Tritonic, Tîrgul Internațional Gaudeamus, Pavilionul central Romexpo, București. Vor prezenta culegerea de povestiri, Cristian Tudor Popescu și Alexandru Mironov.

Sunt tânăr, sunt un bun vânător. Prind urmă de zvon. Răsună estompat în mine, cum se înăbuşă zgomotul pe ploaie… Fugi! Oamenii sunt fiinţe golaşe. Sub învelişul organic, gândurile lor colcăie multicolore. Prin venele lor curg gânduri fluide, plămânii li se umflă de gânduri. Oamenii nu sunt oameni cu toţii. Oamenii sunt gânduri, zvonuri urât ambalate…” – „Ninge sub blocul Diomat” – Dănuţ Ungureanu

Cu o imaginaţie debordantă, controlată şi de o tehnică literară remarcabilă, autorul poartă cititorul prin lumi ale viitorului sau ale altor spaţii şi timpuri, unde satira politică, spectacolul violenţei şi însingurării, umorul de cea mai bună calitate, accentele lirice tulburătoare se mixează în imagini de neuitat” - Cristian Tudor Popescu, ediţia întîi a volumului.


Programul de vizitare Gaudeamus 2012:
 
miercuri,   21 noiembrie: 10.00 – 20.00
joi,             22 noiembrie: 10.00 – 20.00
vineri,       23 noiembrie: 10.00 – 20.00
sîmbătă,   24 noiembrie: 10.00 – 20.00
duminică, 25 noiembrie: 10.00 – 20.00

Niciun comentariu: