03.01.2012

IN MEMORIAM CONSTANTIN BUICIUC (1951-2012)

Constantin Buiciuc (1951-2012)

„O știre tristă ne-a sosit de la Lugoj acum, la început de an: astăzi ne-a părăsit prietenul și colegul întru literatură, prof. Constantin Buiciuc, membru al cenaclului SF "Sirius" din Lugoj, redactor al revistei culturale "Banat" din Lugoj și colaborator apropiat al cenaclului "H. G. Wells" din Timișoara.
Născut pe data 22 mai 1951, Constantin Mircea Buiciuc a avut o discretă, dar intensă activitate literară, colaborînd la revistele România literară, Luceafărul, Orizont, Amfiteatru, Steaua, Flacăra, Reflex, Banat, Cuvinte româneşti.
A publicat zece volume de proză, note de călătorie și critică literară (în care a acordat spații ample autorilor SF), obținînd de-a lungul timpului mai multe premii, inclusiv la cîteva concursuri naționale SF.
Laureat al Premiului pentru critică și istorie literară al Uniunii Scriitorilor din România, al cărui membru a devenit acum cinci ani, Constantin Buiciuc s-a implicat activ în mișcarea SF încă din 1981, prin cenaclul "Sirius" din Lugoj, contribuind, în ultimii ani, la parteneriatul cultural dintre grupările "H.G. Wells", Timișoara și "Banat", Lugoj.”
- Laurențiu Nistorescu

Dumnezeu să-l odihnească !

Niciun comentariu: