09.09.2011

ACTRIȚA ANAMARIA MARINCA, PROTAGONISTĂ ÎNTR-UN FILM SF INTERNAȚIONAL

Actriţa Anamaria Marinca va juca alături de Michael Nyqvist - vedeta seriei de filme suedeze „Millenium” - în lungmetrajul SF „Europa”.

Filmul „Europa” este regizat de ecuadorianul Sebastian Cordero („Ratas, Ratones, Rateros”, „Crónicas”, „Rabia”) şi narează povestea unei echipe de şase astronauţi trimisă în prima expediţie umană pe unul dintre sateliţii lui Jupiter.
Cel care semnează scenografia este Eugenio Caballero, care a semnat şi scenografia pentru „Labirintul lui Pan”, filmul regizat de Guillermo del Toro.

Filmările pentru lungmetrajul „Europa” vor începe în această toamnă la New York.

Anamaria Marinca şi Michael Nyqvist vor juca alături de Sharlto Copley, cunoscut pentru rolul din filmul „District 9”, şi de Daniel Wu.


Anamaria Marinca a devenit cunoscută la nivel internaţional datorită unor roluri din filme precum „Sex Traffic” de David Yates (2004), pentru care a primit premiul BAFTA, în 2005, şi, mai ales, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” al lui Cristian Mungiu (2007), recompensat cu premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2007.
Rolul Otilia din filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” i-a adus Anamariei Marinca, în 2007, premiul pentru cea mai bună actriţă a anului la Festivalul Internaţional al Filmului de la Stockholm, iar în 2008, premiul FIPRESCI pentru cea mai bună actriţă, la Festivalul de la Palm Springs.
Anamaria Marinca a mai jucat în filmul „Cinci minute în rai/ Five Minutes of Heaven” (BBC TV), alături de Liam Neeson şi James Nesbitt, dar şi în „Hotel Babylon” produs de BBC, şi în „Boogie” de Radu Muntean.
Actriţa a jucat, de asemenea, în „Furtuna/ Storm” de Hans-Christian Schmid, lansat la Festivalul de Film de la Berlin, în februarie 2009, dar şi în „Contesa însângerată”, debutul în regie al lui Julie Delpy.

Niciun comentariu: