20.05.2011

CHINA COMUNISTĂ A INTERZIS CĂLĂTORIILE TEMPORALE

...LA TV !!!

Da, este cît se poate de adevărat, Administrația de stat a televiziunii, radioului și cinematografiei din China comunistă atacă și condamnă hotărît...
irealul.
Asta nici măcar bolșevicii reseriști n-au făcut-o deși urmași de-ai lor mai sînt încă pripășiți prin sectoare bugetare, de fapt bugetofage ale banului public, unde pretind că muncesc de zor pentru al țării viitor iar textieri ceaușiști reșapați se consideră scriitori.


Directivele” tovărășești post-maoiste exclud scenariile care conțin elemente reacționare de tipul „călătoriilor temporale, fantasy-ului, miturilor, istorisirilor cu elemente mitice, intrigilor cu elemente de bizar și absurd, superstițiilor de tip feudal, fatalismului și reîncarnării, ambiguității morale, lipsa gîndirii pozitive.”

Tovarășii chinezi bine școliți de către tovarășii sovietici acum 60 de ani și-au însușit lecția materialismului dialectic și dincolo de cosmetizarea și pavoazarea cu „elemente de piață” a republicii „populare”, răzbate rînjetul hîd al „dictaturii proletariatului”.


Filmele și serialele prezentate de televiziuni nu trebuie să prezinte personaje ce călătoresc în timp și rescriu istoria. Așa ceva este împotriva politicii partidului și tradiției culturale chinezești. Miturile, superstițiile și reincarnarea sînt armele imperialiștilor și trebuie combătute în mod hotărît.”, sună directiva emisă de Consiliul „Culturii” și
Educației Socialiste, adică de Ministerul Propagandei Bolșevice.


Ucazul se aplică atît producțiilor proprii cît și celor importate din străinătate încît seriale precum „Star Trek”, „The X-Files”, „Quantum Leap” sau „Dr. Who” nu au nicio șansă să fie difuzate de televiziunile din China comunistă.

Partidul comunist chinez cenzurează totul, mass media, internetul, telefonia fixă și mobilă, jocurile video, literatura, teatrul, cinematografia.

Subiectele interzise sînt democrația, drepturile omului, independența Taiwanului și Tibetului, mișcarea Falun Gong, corupția partidului, brutalitatea miliției și securității, inegalitatea socială și inechitatea din China comunistă, orice subiect religios.



Niciun comentariu: