17.03.2011

GEORGE SAUCIUC A DEVENIT MEMBRU AL SRSFF, GAZETA SF A LANSAT NUMĂRUL PATRU

George Sauciuc, redactorul șef al fanzinului electronic „Gazeta SF”, a devenit membru al Societății Române de Science Fiction și Fantasy.
George este membru fondator al Clubului SF „Cygnus-Quasar” din Suceava, deținătorul rubricii bi-lunare „Colțul de SF” în cotidianul sucevean „Crai-Nou”, corespondent al aceluiași ziar și al cotidianului electronic „Suceava pe net”.
Societatea Ştiinţifică Cygnus a marcat zece ani de existenţă pe 27 decembrie în 2010 iar Clubul SF „Cygnus-Quasar”, este un program cultural al Societăţii, care a debutat în februarie 2006, coordonat fiind de către Mircea Nanu-Muntean.
De la înfiinţarea Clubului, au fost demarate diferite manifestări, precum „Simpozionul SF-ul şi mass-media” la care cercetătorul și astronomul britanic Thomas Goodey a participat prin teleconferință.
„Biblioteca Naţională de SF” este colecţia de cărţi a clubului, avînd pe lângă cărţile de gen în limba română, peste 300 de cărţi în limba engleză.
De asemenea, o delegaţie a Clubului „Cygnus-Quasar” a fost prezentă la aniversarea a 45 de ani de la înfiinţarea Clubului SF a Universităţii din Cambridge.


Pe blogul lui, (http://sagy.clubsf.ro/?p=557) George a postat o mărturisire privind reacția avută la primirea în SRSFF :

Azi am primit un mail prin care mi s-a adus la cunoştinţă că am fost acceptat ca membru al Societăţii Române de Science Fiction şi Fantasy.
Mesajul sună cam aşa:

Am plăcerea de a te anunța că reuniunea consiliului director al SRSFF a dat cîștig de cauză solicitării tale de a deveni membru al Societății. Felicitări!

În urma acestei veşti nu pot fi decât fericit. Trebuie să recunosc că îmi doream să ajung membru încă de la înfiinţare. Obligaţiile şi responsabilităţile vor veni de acuma, după ce-mi trece euforia.
De acum, la muncă !
Că veni vorba de muncă, pregătiţi-vă pentru numărul 4/martie al fanzinului Gazeta SF, pe 15 martie
.”

Așa cum a promis, de curînd a lansat numărul patru al Gazetei SF, pe luna martie 2011.
Gazeta SF, numãrul 4 / martie 2011

Editorial : „Dispariţia unui senior” - George Sauciuc

Povestire :
Există undeva” - Felix Moga
Europa tăcută” - Ovidiu Bufnilă

Debut :
Dincolo de nori” - Marcel Gherman

Bandă desenată:
O veste neaşteptată” - Andra Aştefănesei

CineSF:
Filmul cyberpunk şi mitul secolului 21” - Marcel Gherman

100 CĂRŢI SF&F:
”…şi la sfârşit a mai rămas coşmarul” - George Sauciuc


Redactor şef: George Sauciuc
Redactor şef adjunct: Bogdan Popescu
Redacţie: Sorin Trascu, Mircea Nanu - Muntean


http://fanzin.clubsf.ro/

http://clubsf.ro/main/


Felicitări, George, bine ai venit în cadrul Societății Române de Science Fiction și Fantasy, sîntem onorați și bucuroși că ai decis să ni te alături.
Felicitări pentru continuitatea „Gazetei SF” și pentru activitatea din cadrul clubului SF „Cygnus-Quasar” !

Niciun comentariu: