03.03.2011

11/22/63

Stephen King a anunțat că romanul său, „11/22/63”
va fi lansat pe 8 noiembrie de către editura americană Scribner.
Romanul este unul SF și începe cu o călătorie în timp, personajul principal profesorul de engleză Jack Epping ajunge în 1958. Din prezent.
Ce urmărește Jack Epping ?

De ce credeți că romanul se numește „11/22/63” ?

Pentru cei nefamiliarizați cu istoria și cu istoria americană îndeosebi, ar fi utilă parcurgerea a măcar două volume.
Moartea unui președinte” de William Manchester și „Judecată pripită. O critică la adresa anchetei efectuate de Comisia Warren în legătură cu asasinarea președintelui John F. Kennedy, a polițistului J. D. Tippit și a lui Lee Harvey Oswald” de Mark Lane. Cel al doilea volum a fost dramatizat și serializat într-o adaptare pentru televiziune.
Utilă, dar nu obligatorie, evident. Pentru că slavă Domnului, există tanti Wikipedia, hrana noastră cea de toată zilele, mană cerească pentru cei capabili de concentrare cam 5 secunde în medie.


Dallasul îi adresează lui JFK un „călduros” bun venit, o mărturie investigată de Comisia Warren

Ar trebui schimbată istoria, dacă s-ar ivi această șansă ? Și consecințele ? Este timpul flexibil ? Sînt „creodele”, liniile de probabilitate temporală doar niște noțiuni ficționale, așa cum și-a imaginat Gérard Klein de exemplu ?

Personajele zilei de 22 noiembrie 1963 : "Mr. President, you can't say Dallas doesn't love you !" - Nellie Connally, the First Lady of Texas

Pe 22 noiembrie 1963, în Dealey Plaza, Dallas, Texas au răsunat trei împușcături. Președintele John Fitzgerald Kennedy a fost asasinat și lumea a devenit o cu totul alta.
Ai fi intervenit dacă ai fi avut posibilitatea ?


http://www.stephenking.com/promo/11-22-63/announcement/

Niciun comentariu: