31.01.2011

DEBUT CU VOLUM LA TREISPREZECE ANI : BOGDAN CĂTĂLIN MEREUȚĂ - „LUPTĂTORII VIRTUALI”

Bogdan Cătălin Mereuță, un elev de clasa a VIII-a din Galați, și-a lansat pe data de 5 octombrie 2010, mini-romanul „Luptătorii virtuali”, publicat de editura Lumen din Iași.

Un volum de 170 de pagini, acţiune vioaie, bine legată, dialog alert...”

La 13 ani, Bogdan Cătălin Mereuță reușește să ducă pînă la capăt un roman fantasy bine structurat, plin de imaginație și de candoare.
E o performanță care, în același timp, poate anunța o nouă generație de scriitori diferită de cei de acum, căci va miza pe subiect și pe poveste
” - Adina Popescu, Dilemateca nr.57, februarie 2011

Lansarea volumului a avut loc la biblioteca județeană V.A.Urechia din Galați

„Revoluția Harry Potter i-a determinat pe copiii de astăzi să creadă în lumi paralele, magice, virtuale, mai ofertante decît cele în care credeam noi...
Elementele reale din povestirile lor sînt însoțite de unele supranaturale, însă legătura dintre cele două lumi nu se pierde niciodată, mereu există portaluri care te ajută să evadezi (chiar dacă, inevitabil, la final te vei întoarce în lumea reală).
Deși sînt fascinați de tot ce este comercial și poartă o aură glamour, copii de astăzi nu pot fi acuzați de superficialitate, căci știu să se folosească de informație și evalueze calitatea ei.
Înțeleg cu o maturitate neașteptată lumea în care trăiesc și de cele mai multe ori, au față de ea o atitudine cinică
.” - Adina Popescu, Dilemateca nr.57, februarie 2011

Decise să treacă peste pierderile suferite în războiul cu viruşii, să se bucure de tot ceea ce deţinea, pentru că viaţa merge înainte şi nu trebuie irosită” - Bogdan Cătălin Mereuţă, „Luptătorii virtuali”.

Bogdan Cătălin Mereuță este elev în clasa a VIII-a, la Şcoala nr 40 „Iulia Haşdeu” din Galați şi este laureat al Concursului de creaţie literară „Scriitori români de ieri, de azi şi de mâine“, desfăşurat în cadrul Festivalului Naţional de Carte „Axis Libri” Galaţi, ediţia a II-a. În 2009 a obținut premiul întîi pentru o proză publicată în suplimentul pentru copii „Dilematix” editat de „Dilema Veche”, unde a publicat o serie de articole şi proze, chiar şi o recenzie – „Cea mai bună carte horror citită”.
La concursul naţional de creaţie literară „Ion Creangă” i s-a decernat o menţiune.
Tînărul autor a declarat că … are în lucru mai multe cărţi !


Înregistrarea lansării :
http://www.youtube.com/watch?v=HlkR1mGfRC8

și dramatizarea realizată de colegii lui Bogdan Cătălin Mereuță :
http://www.youtube.com/watch?v=cC3oAywRSCs&feature=related

Niciun comentariu: