05.06.2010

2010, EUROPA FANTASTICĂ, SUPRAREALISTĂ ȘI APOCALIPTICĂ


Proiectul “2010, Europa fantastică,suprarealistă și apocaliptică”

14 august – 12 septembrie 2010, Bruxelles


Înscrieri pîna la 30 iunie 2010

"Proiectul este organizat de catre Muzeul de Artă Fantastică de la Bruxelles și a fost înscris în calendarul manifestarilor desfășurate în cadrul Președintiei belgiene a Consiliului Uniunii Europene.

Desenatorii, ilustratorii, caricaturiștii, infografiștii sînt invitați să participe la acest proiect cu propuneri care să reprezinte un monument sau un edificiu european într-o viziune fantastică, suprarealistă sau apocaliptică.

Astfel, se pot foarte bine imagina Turnul Eiffel din lame de cuțit, Atomium din Bruxelles sub forma de gradină botanică sau Arenele romane din Nîmes ca teren de fotbal.

Propunerile selecționate vor fi imprimate pe pînze (format A0, 80 cm x 120 cm ) și vor forma expoziția colectivă “2010, Europa fantastică, suprarealistă și apocaliptica”, prezentată mai întîi la Muzeul de Artă Fantastică de la Bruxelles și apoi itinerată la alte muzee și centre culturale de gen.

Panzele vor fi puse în vînzare în cadrul unei licitații care va avea loc la sfîrșitul lunii decembrie 2010 pe un site internațional de vînzări.


Regulamentul și formularul de înscriere sînt disponibile pe site-ul www.maisonbizzare.be
www.maisonbizarre.be/event.php?event=9

Niciun comentariu: