13.01.2010

CEVA A TRECUT ASTĂZI FOARTE APROAPE DE TERRA...



Un corp misterios, despre care doi astronomi spun că seamănă cu o navă spaţială, având un diametru de circa 15 metri, a trecut astăzi foarte aproape de Terra, a anunţat luni seară Centrul de studii al planetelor mici din cadrul Uniunii Astronomice Internaţionale, informează fr.rian.ru.

"Acest obiect are o perioadă de revoluţie de un an, pare mai degrabă un vehicul fabricat decât un astru ceresc", au declarat astronomii italieni Ernesto Guido şi Giovanni Sostero, care au fotografiat asteroidul cu ajutorul instrumentelor de la Observatorul astronomic din Remanzacco (Italia).

Potrivit oamenilor de ştiinţă, nu a existat niciun risc de coliziune cu planeta noastră. Obiectul, numit 2010AL30, a trecut, miercuri 13 ianuarie, la ora 12.48 GMT, la aproximativ 128.000 de kilometri de Terra, la o altitudine de trei ori mai mare decât cea la care se află sateliţii geostaţionari.

2010AL30 a fost vizibil cu ajutorul unui telescop obişnuit, la fel ca o stea cu magnitudinea 14 din constelaţiile Peşti sau Taur.

Niciun comentariu: