19.01.2010

CARE E CEL MARE PITIC DIN LUME ?

Piticul sovietic, evident ! :)

Și cum mărețul popor sovietic este și acum convins că are preeminență în materie de orice, de la inventarea roții pînă la cel mai mare pitic din lume, s-a trezit un tovăraș sovietic de la "Komsomolskaia Pravda" ("Adevărul comsomolist") să-l acuze pe decadentul lacheu hollywoodian de plagiat !
"Adevărul kaghebisto-comsomolist" a dedicat o pagină întreagă "afacerii plagiatului".

Vezi doamne, James Cameron ar fi furat de la frații Strugațki, denumirile de "Pandora" și "Na'vi" (la Strugațki Bros, Nave), decorul luxuriant al planetei și perioada (secolul XXII).
Apoi un alt organ bolșevico-kaghebist,"Novaia Gazeta" a reluat acuzația printr-un alt tonomat, tovărașul Dmitri Bîkov care a profitat de ocazie pentru a face publică opinia comuniștilor din Leningrad (bolșevicilor nu le place restaurarea vechii denumiri, Sankt Petersburg) privind jaful nerușinat practicat de imperialistul amerikan (e kkanadian în realitate !:) care cu tupeul caracteristic hienelor fasciste a furat proprietatea intelectuală a mărețului popor sovietic.

Boris Strugațki a negat plagiatul și a afirmat că nu l-a acuzat pe James Cameron de așa ceva.
S-a scris că regizorul i-a plagiat pe Poul Anderson, Alan Dean Foster și pe
graficianul Roger Dean, că s-a inspirat din "Pocahontas","Dansînd cu lupii" și
"Ultimul samurai" și probabil se vor mai găsi similitudini.

Problema este că pot să-l suspectez pe James Cameron de orice, mai puțin de citirea (în traducere, bineînțeles ) a romanelor strugațkiene din seria progresorilor (universul amiezei), nu de alta dar un individ atît de rudimentar, incult și ignorant precum Cameron chiar avînd sub nas niște capodopere și tot n-ar fi în stare să le evalueze.
Ca dovadă kitschurile pe care le pe excretează, gunoaie botezate pompos,
"blockbusters".>

Mark Twain afirma cît se poate de candid că inspirarea dintr-o singură sursă se numește plagiat iar furtul din șapte surse, o remarcabilă muncă de documentare !

Niciun comentariu: