17.10.2009

CIND AMBASADORUL E SEFIST

Ambasadorul ceh in Coreea de Sud,Jaroslav Olša,jr.(co-editorul revistei cehe science fiction „Ikarie“ si autorul „Enciclopediei Science Fiction-ului“,1995),a organizat prima intrunire SF ceho-coreeana la Seul (la restaurantul Castle Praha), pe 9 iulie 2009.
Scriitorul ceh de SF Ondřej Neff (editor si fondator a primei reviste cehe de SF,„Ikarie“) a prezentat un expozeu despre starea SF-ului in Cehia si a discutat despre aspectele acestui gen literar cu un grup de autori,editori si traducatori sud-coreeni,specializati in SF (printre care Jung Seong-won,editor-sef al revistei „Fantastique“ si istoricul si editorul SF Park Sang-Joon (Woongjin publishing house),scriitori coreeni de mainstream,membri ai Seoul Literary Society- o asociatie destinata promovarii literaturii coreene,in rindul diplomatilor straini din Coreea de Sud, ambasadorii Turciei,Tunisiei si El Salvadorului.
Prezentarea filmului ceh science-fiction,"Ikarie XB-1"(1963),considerat a fi o space opera clasica,a incheiat intilnirea.
Intilnirea a avut loc inaintea inceperii Festivalului International al Filmului Fantastic (Puchon,16-26 iulie 2009)unde a fost prezentate si citeva filme cehesti.

(In primul rind,de la stinga la dreapta:autoarea si traducatoarea Song Kyung-A,
scriitorul ceh Ondřej Neff,sotia lui Neff,actrita Ljuba Krbová,ambasadorul ceh la Seul,Jaroslav Olša, jr.,editorul si criticul Park Sang-Joon,autoarea si traducatoarea Lee Soo-Hyun.
Rindul doi,de la stinga la dreapta:Bae Yun-Ho de la Biblioteca SF&fantasy,editorul-sef al revistei"Fantastique",Chung Sung Won,scriitorul si traducatorul Choi Se-Jin, scriitorul Park Seong-Hwan,scriitorul si traducatorulKim Chang-Kyu,presedintele clubului Joy,Jeon Hong-Sik,traducatorul Ko HoKwan,presedintele editurii Book of Miracle,Kim Myung-Cheol,autorii Kim Sang-Hyun si Kim Bo-Young).
Embassy of the Czech Republic in the Republic of Korea (Velvyslanectví České republiky v Korejské republice):
http://www.mzv.cz/seoul/en/news_and_activities/seoul_czech_korean_science_fiction.html

Niciun comentariu: