30.10.2009

AUTOARE DE FANTASY SI POETA : BRINDUSA LUCIANA GROSU


Tinara autoare (nascuta pe 12 decembrie 1987),Brindusa Luciana Grosu a participat ieri pentru prima data la intrunirea cenaclului ProspectArt.
O fata modesta si cu mult bun simt(proaspăt absolventă a două facultăţi, cea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi cea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei),a preferat sa asculte,sa observe,sa analizeze.
La nici 22 de ani,are deja 5 volume publicate.
Ne-a promis ca data viitoare va citi la ProspectArt citeva fragmente din proza ei fantasy.


A început să scrie poezie încă din clasa a treia.La doar treisprezece ani a obtinut distinctia pentru poezie la categoria de varsta a Concursului National Tinere Condeie.
„A recidivat“ apoi in anul 2001 cu Premiul Special al Revistei Examene pentru debut literar si, din nou, Premiul I la Concursul National Tinere Condeie, iar în 2002 a obtinut Premiul I International al Revistei "Je Bouquine", Bayard Presse si Premiul Special al Juriului la Festivalul National de Poezie „Nichita Stanescu“.

În 2005 i s-a decernat Premiul Juriului pentru Debut la Festivalul National de Creatie Mihai Eminescu .Este castigatoarea concursului international de eseuri "Learning to live together promoting tolerance and diversity in globalised societies", organizat de GOI PEACE FOUNDATION, Tokyo, 2006.


Brandusa Luciana Grosu -”Realitatea imposibila”,Humanitas Junior,2004
Editura: Humanitas,Colectia: Humanitas junior
An aparitie: 2004
Format carte: 15x22,5 cm
Numar de pagini: 192
ISBN: 973-50-0603-0
În anul 2004,Brindusei i-a apărut primul roman, „Realitate imposibilă“, pe care l-a transformat anul acesta într-un volum de teatru, apărut la editura Printech.
„Am transpus într-o piesă de teatru povestea din romanul meu de debut. Eu sper că piesa mea va fi jucată cândva pe scena unui teatru“.


Un roman initiatic, al încercarilor, al greselilor, al deciziilor si al transformarilor. Atat pe planul fantastic, cat si pe cel real, personajele sunt confruntate cu propriile lor limite si aleg sa-si schimbe viata. Evolutia este posibila, daca suntem uniti, acesta este mesajul Scrisorii fara litere al Lucianei Grosu, scrisoare imaginara ce trece dincolo de toate barierele reale ce ne separa.O lume diferita de a noastra, magica, diversa, surprinzatoare, contradictorie. O lume unde devenirea este cheia evolutiei, unde fiintele viseaza la cunoastere, la perfectiune, dar si la libertatea oamenilor, ce au sentimente si pot opta.

Bibliografie
„Realitate Imposibilă“ - teatru, 2009, editura Printech
„Scrisoare fără litere“, 2007, editura Paralela 45 (roman fantasy)
„Realitate Imposibilă“, 2004, editura Humanitas Junior(roman fantasy)
volumul de versuri „Reîntoarcere“, 2002, editura Pro Transilvania
volumul de versuri „Flori de ametist“, 2000, editura Pro Transilvania
Poezii în următoarele antologii:
- „Săgetatorul“ - prima promoţie de tinere condeie a mileniului III“, prof. dr. Tudor Opriş, 2002;
- „Istoria debutului literar al scriitorilor români în timpul şcolii“ (1820-2000), prof. dr. Tudor Opriş, 2002

Blog: http://scrisoarefaralitere.wordpress.com

Niciun comentariu: