15.05.2009

ZILE SF LA TV


Cătălin Sava,realizatorul emisiunii "Fenomenul SF"
Vineri, 15.05, la ora 21:30, TVR Cultural ne provoaca la o dezbatere despre "Fenomenul SF", in emisiunea "Tema de vineri".
Scrierile şi apoi, filmele de anticipaţie ştiinţifică dădeau ca dată "fixă" de început a Viitorului anul 2000. Acest an era considerat bariera dincolo de care totul devenea posibil.
Anul din care întâlnirea cu alte civilizaţii de pe alte planete ale altor galaxii devenea posibilă.
Anul dincolo de care începea, de fapt, o altă eră pentru umanitate.
O eră a prosperităţii şi a păcii sau, dimpotrivă, una de după un cataclism care ne re-aducea în stadiul de oameni ai cavernelor.
Cătălin Sava şi invitatul său Radu Grozea (realizator TVR1) vă provoacă la o călătorie în timp şi în spaţiu prin intermediul creaţiilor SF.

Emisiunea va cuprinde o discutie despre SF, un documentar despre Jules Verne si filmul "The Andromeda Strain" ("Germenul Andromeda"), realizat in 1971 de catre Robert Wise, dupa romanul lui Michael Crichton.



Filmul este povestea unei echipe de cercetători care încearcă să localizeze un virus extraterestru pierdut în spaţiu. Pentru a salva omenirea, cei patru medici se izolează într-un laborator computerizat şi pornesc o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru anihilarea germenului ucigaş... In rolurile principale: Arthur Hill, David Wayne, James Olson, Kate Reid, Paula Kelly, George Mitchell.

TVR CULTURAL,VINERI 15 MAI ora 21:30. NU RATATI.

PS. Exista si o miniserie de doua episoade, difuzata in urma cu un an in Statele Unite, chiar in luna mai.
***********************

Marti, 19.05.2009, Pro Cinema, o intreaga dupa-amiaza SF. In ordinea numerelor de pe tricou:

1. 17:30 Lost in Space (Pierduti in spatiu)(1998);
2. 20:00 The Time Machine (Masina timpului) (2002);
3. 22.00 Cyborg 2 (1993).

Un adevarat festin SF.... (?) Oare (?).

Revin.

Niciun comentariu: