20.05.2009

The Missing Link?


Anul 2009. Bicentenar Darwin. Un secol şi jumătate de la apariţia Originii Speciilor.

La American Museum of Natural History din New York, ieri, a fost dezvăluită o descoperire revoluţionară -- o descoperire care v-a reprezenta o bornă importantă pentru paleontologii şi evoluţioniştii de pretutindeni. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Oslo au descoperit-o pe “Ida,” cunoscută ca şi Darwinius Masillae (Creatura lui Darwin din Groapa Messel), o fosilă bătrână de 47 de milioane de ani, care a fost proclamată ca fiind "veriga lipsă" care face legătura între structura scheletică umană şi primele mamifere.

Ida a fost găsită de oamenii de ştiinţă în Groapa Messel, Germania, în anul 1984. În scurt timp au înţeles că este mai bătrână de douăzeci de ori decât orice alte fosile legate de evoluţia umană. Ceea ce face din Ida un caz extrem de particular, cu toate că părea a trebui clasificată ca fiind un lemur, este reprezentat de caracteristicile sale extrem de umane: ochii îndreptaţi în faţă şi degetul mare opozabil.

Fosila este păstrată în proporţie de 95%. De mărimea unei pisici, pare a fi în vărstă de 8 luni, echivalentul vârstei de 9 ani la om, are o fractură la incheietura stângă, ceea ce i-ar fi putut provoca moartea.

Niciun comentariu: