10.04.2009

BLOGUL CENACLUL SF “QUASAR” - IAŞI

href="http://3.bp.blogspot.com/_d70o0QbCQYg/Sd-xmdGk9bI/AAAAAAAABSk/BpXI43cwjt0/s1600-h/Cenaclul+Quasar.bmp">
http://clubul-quasar.blogspot.com/
Ne bucură faptul că cenaclul SF Quasar (unul dintre cele mai longevive şi prestigioase din ţară) continuă să existe şi că de puţin timp are şi un blog propriu.Îi felicităm şi îi salutăm pe colegii ieşeni,dorindu-le succes şi sperînd să ne putem întîlni la Iaşi între 29 –31 mai.
Am primit de la Radu Chialda următorul comunicat :
„În anul 2009 Cenaclul de Anticipatie / Clubul UNESCO "QUASAR" Iasi /Avangarda, Fantastic, Science Fiction/, fondat de catre Dan Merisca, a implinit 30 de ani de activitate continua - timp in care a lansat peste 20 de scriitori, numerosi artisti plastici, muzicieni, dansatori, cercetatori in diverse domenii; a organizat numeroase Conventii nationale (cum ar fi cea din 1986, la care au participat Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Mihail Sora, ori cea din 2000, in cadrul careia binecunoscutul scriitor si futurolog parizian Gerard Klein a devenit Presedintele de Onoare al Clubului. Printre cei care s-au simtit legati de grupul de elita iesean, sa-i amintim pe o parte dintre membrii Grupului "Divertis", pe Cristian Tudor Popescu, ori pe fostul Ministru de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu. Membri ai cenaclului au dus numele si renumele QUASAR la Conventii europene si mondiale, au publicat peste granite - ca disidenti, inainte de 1989, ori in antologii de renume de pe ambele maluri ale Atlanticului, nominalizate la premii mondiale. Avem printre noi quasaristi care au participat la sedinte ale cenaclului inca inainte de a se naste... (Mina Mihai, Georgiana, Dragos...), avem pensionari plini de energie, tineri masteranzi si doctoranzi de valoare (Nicole Vasilcovschi, Ciprian Soptica, Radu Chialda). Presedintele Clubului, care isi desfasoara actualmente activitatea la Muzeul Literaturii Romane (Casa Pogor) din Iasi, este universitarul George Ceausu, iar membrii si fostii membri au depasit fizic de mult granitele tarii, putand fi intalniti din Alaska si pana in Japonia.
Va invitam sa fiti alaturi de noi sufleteste, off-line sau on-line, la o mare intalnire de familie SF (si nu numai) care se va desfasura in Iaşi, între 29 si 31 mai.Pentru a va anunta prezenta - legata de participarea dumneavoastra la Program, ori de necesitatile de cazare, va recomandam ca in timp util sa luati legatura cu Maestrul de ceremonii si de campanie, eternul si fascinantul George Ceausu:
0332467686 ; 0728071758
ceausu@uaic.ro
CINE NU SF CU NOI, NU SF NICIODATA! [SF = Sarbatoreste Fabulos!]"

Niciun comentariu: