02.10.2008

Noutăţi hard SF la Editura Nemira



LARRY NIVEN, JERRY POURNELLE SI STEPHEN BARNES - MOSTENIREA HEOROT
Mostenirea Heorot este primul roman din seria Heorot.
Va fi urmat de Beowulf’s Children (scris in colaborare cu Steven Barnes si Jerry Pournelle) si Destiny’s Road (scris doar de Niven).

Tau Ceti IV este o planeta colonizata de putin timp, pe care oamenii traiesc ca intr-un vis antic. Dar e si regatul monstrilor Grendel, ce par iesiti dintr-un cosmar mitologic. Convietuirea oamenilor cu grendelii devine precara din ziua in care furioasele si infometatele carnivore comit un atac violent asupra oamenilor, caci grendelii sunt animale teritoriale, care au nevoie de un spatiu substantial de vanatoare. Ei ataca dupa procedee prestabilite genetic, iar urletele lor umplu vazduhul.
Intr-o zi, una dintre specii va disparea. Grendelii sau oamenii. Iar ultimele imagini ale luptei vor fi pastrate pentru posteritate. Posteritatea uneia dintre specii.



DAN SIMMONS - ILION (2 VOL.)
Ilion – primul volum dintr-un diptic din care mai face parte romanul Olympos.

Locus Award, 2004

Imaginati-va ca zeii Olimpului traiesc pe Marte si ca se deplaseaza in spatiu si timp prin teleportare cuantica. Cea mai mare placere a lor este sa priveasca razboiul troian. Si pentru a-i da mai multa savoare, ei trimit eruditi de pe Terra sa modifice cursul evenimentelor dupa bunul lor plac, pastrand totusi ca punct de referinta povestea lui Homer.
Batalii grandioase, intrigi politice si amoroase, dialoguri savuroase, o fresca pasionanta in care se intrepatrund cu o mare arta elemente de space opera si mitologie.

Descoperiti cu aceasta ocazie un alt scriitor - Dan Simmons, pe Larry Niven il tineti minte din romanele care i-au fost publicate de Editura Teora. Cumparati si cititi copii. Merita. Si sa speram ca, pe langa Ilion, ne vom bucura si de HYPERION si ale sale urmari.

Niciun comentariu: