03.08.2008

VÂNTUL DEMONILOR pe PIATRA MAGICĂ : FANTASY ÎN CURS DE APARIŢIE LA NEMIRA !



Marco Buticchi - "Vântul Demonilor"( Il vento dei demoni)
Traducere de: Emanuel Botezatu
Colectia: Suspans
ISBN: 978-973-143-225-0
Numar pagini : 864

« Totul a inceput în vremea Epocii Fierului, cînd un trib de sacerdoţi devotaţi unei divinităţi preistorice venerau o Piatră sacră care, conform legendei, a fost aruncată la începutul timpurilor de zeul Hosh pe Pământ, demonstrîndu-le astfel oamenilor puterile sale de neînchipuit.
Piatra are o valoare nepreţuită, dar şi o putere înspăimîntătoare iar pentru a-i ţine puterile în frîu, strămoşii lui Athor au depus-o într-un sarcofag din metal, pe care l-au dus apoi in Templul Secret.

Personaje din locuri şi epoci diferite îşi dispută acum acest obiect unic: un tînăr nobil din Languedoc, un subofiţer SS din Ariege, un jurnalist din Brazilia.
Sara Terracini, o frumoasă cercetătoare italiană, face importante descoperiri, care îi vor revela misterul neelucidat de milenii.
Conform legendei antice însă, oricine se apropie de acest secret va primi suflul morţii, aflat întotdeauna în jurul Pietrei sacre. »




Kevin Crossley-Holland - Piatra magică (The Seeing Stone)
Premiul Guardian Premiul Tir na n-Og;Medalia de Bronz a premiilor Smarties;
Nominalizat la premiul Whitbread
Traducere de: Silviu Genescu
Colecţia: Nemira Junior
ISBN: 978-973-143-226-7
Număr pagini: 448
Format: 107 x 178 mm

»Piatra magică este primul volum din trilogia Arthur, din care mai fac parte romanele La răscruce şi Regele Tărâmului dintre Hotare.

În 1199, în teritoriile de la Frontiera Galeză, tânarul Arthur de Caldicot aşteaptă cu nerăbdare să crească pentru a deveni cavaler într-o Europă frământată de cruciade.
Într-o zi, Merlin, prietenul tatălui sau, îi dăruieste în mare secret o piatră neagra şi lucioasă, piatra magică ce-i dezvăluie un univers paralel în care trăieşte un alt Arthur, cel care odinioară a fost rege…
Ghidat de acest model ivit din trecut şi nerăbdător să-şi împlinească destinul de cavaler, Arthur de Caldicot începe un periplu printr-o lume legendară, prin vremuri de mult apuse, pline de bravură şi miraculos. »

Niciun comentariu: